Pengenalan

My photo
Malaysia
Kami adalah sebuah Pusat Bertauliah yang ditauliahkan oleh Jabatan Pembangunan Kemahiran (JPK) (Kod Pusat Bertauliah : L-01162) Kementerian Sumber Manusia dan Kementerian Pelancongan & Kebudayaan Malaysia No Lesen (ILP No: 0066). Blog ini KHAS UNTUK MEMBERIKAN MAKLUMAT MENGENAI KURSUS ASAS PEMANDU PELANCONG (TOURIST GUIDE COURSE) Minima kelayakan bagi mengikuti kursus ini ialah Sijil Pelajaran Malaysia, dan memperoleh enam (6) kelulusan termasuk Bahasa Malaysia, peserta sebelum 1978 MCE mesti tamat Tingkatan 5, diploma ke atas yang diiktiraf oleh Kementerian Pengajian Tinggi Malaysia adalah digalakkan. Had umur 18 tahun keatas. Pra-Persaraan, Pesara, Ibu Tunggal dan Lepasan Sekolah (SPM) sangat digalakkan untuk menyertai program Pemandu Pelancong Berlesen. Bahasa pengantar di akademi kami ialah Bahasa Malaysia dan Bahasa Inggeris. Kami telah melahirkan ramai Pemandu Pelancong sejak tahun 2005. Pusat latihan ini telah berdaftar dengan Kementerian Kewangan (No. Pendaftaan 357-02067060). Lawati jg Website kami www.ptmcperfect.com untuk maklumat lain.

Thursday

KURSUS INTENSIF PEMANDU PELANCONG BERLESEN


TAHNIAH! Anda telah LULUS dan berjaya mendapat Lesen & Lencana. Sekarang anda boleh berkhidmat sebagai Pemandu Pelancong Berlesen yang diiktiraf.

Tetapi persoalannya,..

Adakah anda benar-benar bersedia?

Kursus Intensif ini adalah satu inisiatif yang dianjurkan oleh PTMC bagi memberi peluang dan keyakinan kepada Pemandu Pelancong Baru untuk menghadapi realiti dunia ‘guiding’. Anda akan diberikan penerangan, rundingan, mengenalpasti masalah dan cara mengatasinya secara interaktif dan komprehensif oleh TG yang berpengalaman.


OPEN FOR LICENSED TOURIST GUIDE ONLY

Peserta yang bukan lulusan PTMC juga dialu-alukan^^

2.00PM – 5.00PM

SIJIL PENYERTAAN
NOTES / MODULMinimum Jumlah Peserta 7 orang ke atas sahaja.